Coaching

A Coaching egy speciális személyre szabott ,,tanácsadási” technológia, mely az 1980-as években alakult ki az USA-ban. Nyugat-Európában közel két évtízede alkalmazzák, a német partnerünk – Uwe Böning úttörő volt Németországban a Coachingnak. Megpróbáltunk a Coaching technogiát tökéletesen illeszteni a mai kelet-európai és magyar viszonyokhoz is. Mint minden szakma, ma már a coaching is szakosodott részterületekkel rendelkezik. 

Mi alkalmazunk:

  • Business Coaching (egyedi és team-ben)
  • Executive Coaching
  • Stratégiai Coaching
  • Interkulturális Coaching

Coaching  ist eine Form von auf den Menschen ausgerichtetes Consulting, 1980 in den USA entstanden. Wir versuchen auf den Grundlagen unseres Partners Uwe Böning, der Vorreiter des Coaching in DE ist, unsere Coaching-Arbeit auf die Anforderungen des EE Marketes auszurichten. Wir bieten folgende Coachingformen an: 

 

Business Coaching

 

A coaching jelen formájának célja alapvetően az egyének végigkísérése szakmai fejlődésük során és segítségük abban, hogy felismerjék és használják erősségeiket és képességeiket, hogy tartósan sikeresek legyenek és szakmai tevékenységüket kiteljesítőnek éljék meg. A vállalat célkitűzésének függvényében az üzleti coaching-ot egyéni és csoportos formában (egy részleg több munkatársával, akik pl. erős rekonstrukción / újjászervezésen mennek át) is végezzük.

Ziel dieser Form des Coachings ist grundsätzlich, Menschen in ihrer beruflichen Entwicklung zu begleiten, sie dabei zu unterstützen, ihre Stärken und Fähigkeiten zu erkennen und jene zu nutzen, um nachhaltig erfolgreich zu sein und die berufliche Tätigkeit als erfüllend zu erleben.

 

Executive Coaching

Vezetői működés szintjén:

  • bővíti a vezető személyes eszköztárát
  • új lehetőséget tár fel a beosztottak motiválásában, támogatásában, fejlesztésében
  • konfliktusok kezelését is megkönnyíti, ha a ,,tanultakat” alkalmazza az őszinte, támogató légkör, nő a teljesítmény egyénileg és csapatban, nő az önállóság, egyéni felelősségvállalás, kockázati kedv, kreativitás.

A személy fejlődési szintjén: 

  • önismereti tanulás
  • tudatos határvédelem
  • konfliktuskezelési módszerek megismerése, nő a hatékonyság a munkában, magánéletben.

Stratégiai Coaching

A stratégiai coaching a coaching egyik speciális formája, ahol a stratégiai folyamatokban alkalmazhatjuk a döntéshozói szint kommunikatív támogatását. A stratégiai coachingot nem szabad összetéveszteni a klasszikus stratégiai tanácsadással, amely elsődlegesen az üzleti tudásbázist és az irányítási rendszereket erősíti a stratégiai folyamaton belül.

A vállalati gyakorlatban ezért az a tendencia, hogy az üzleti szaktanácsadók mellett kommunikációs szakembereket is bevonnak a fontos változtatási projektek nyomon követésébe. Ezek segítik az ügyvezetést a helyes stratégiai megválasztásában, ezzel egyidejűleg elemzik a kommunikációt és a meglévő kommunikációs kultúrával rendelkező képességet, hogy végre lehessen hajtani a változtatási folyamatot. Ezt követően a gyorsabb és hatékonyabb megvalósítás (chage-management) elérése érdekében a változtatási folyamatok egyéni és csoportos coaching kíséri (a cég átvétele vagy a BPR folyamatok esetén is ideális). 

Strategie-Coaching ist eine Spezialform des Coachings, welche zur kommunikativen Unterstützunk der Entscheiderebene in Strategieprozessen eingesetzt werden kann. Strategie-Coaching ist nicht zu verwechseln mit der klassischen Strategieberatung, die primär die betriebswirtschaftliche Wissensbasis und die Steuerungssysteme innerhalb eines Strategieprozesses verstäkt.

In der Unternehmenspraxis gibt es daher die Tendenz, neben betriebswirtschaftlichen Fachberatern auch Kommunikationsexperten in die Begleitung bedeutsamer Veränderungsprojekte einzubinden, Diese helfen der Geschäftsleitung auf die riechtige Strategie, analysieren gleichzeitig die Kommunikation und die Fähigkeit mit der bestehenden Kommunikationskultur einen Changeprozess durchführen zu können (und welchen). Dann wird mit Einzel- und Team-Coaching der Changeprozess begleitet, um schnelle und effiziente Umsetzung zu erreichten (Ideal auch bei Firmenübernahmen und BPR -Prozessen). 

Interkulturális Coaching 

A munka globalizációja során egyre fontosabb szerepet tölt be az interkulturális coaching. A nemzetközi szinten tevékenykedő vállalatoknak interkontinentális orientáltságú személyzetfejlesztésre van szükségük, amely túlmutat a külföldi kiküldetéseken vagy a multikulturális csapatokon. Az interkontinentális kompetenciához természetesen jó kiindulópontot nyújt a más kultúrákból származó személyekkel való kapcsolat. Mégis újra és újra megállapíthatjuk, hogy alulbecsülik a kulturális tényezőt, és a ,,megmagyarázhatatlan” problémák okához sorolják. A coaching ezen fajtáját csak a cég idősebb tagja végi el. Aki maga is számtalan esetben érezte a folyamat homogenitásának nehézségeiben az interkulturális eredetű ,,nehézségeket”.

Im Zuge der Globalisierung der Arbeit gewinnt das interkulturelle Coaching immer mehr an Bedeutung. International tätige Unternehmen benötigen eine interkulturell orientierte Personalentwicklung, die über Auslandsentsendungen oder multikulturelle Teams hinausgeht. Natürlich sind Kontakte zu Personen aus anderen Kulturen ein guter Ausgangspunkt für eine interkulturelle Kompetenz. Dennoch ist immer wieder festzustellen, dass der Faktor Kultur unterschätzt wird und zu den Ursachen mancher ,,unerklärlicher” Probleme gezählt werden kann. Diese Art von Coaching wird nur durch den Senior der Firma durchgeführt, der in unzähligen Fällen selbst die Schwierigkeiten von interkulturell bedingten ,,Schwiergkeiten” in der Prozesshomogenität zu spören bekam.   

M&M Kft, HU - 1152 Budapest, Oroszlán u. 36

Tel. +36 - 1 -3060290

Email. alf.martienssen(at)gmail.com